“Oudste smartlappenband van Nederland, uit Groningen. Gegarandeerd feest!
De band zingt de Nederlandstalige topnummers, vaak met een knipoog.”

Nieuws

Optreden 13 oktober 2012 De Vliegh Zuidlaren

Of ze feest kunnen vieren in Zuidlaren? JA!!! En dat weten we al een paar jaar, want voor de 5e keer speelden we in De Vliegh in Zuidlaren. Ondanks het slechte weer stroomde het café al vroeg vol. Op een gegeven moment stonden er net zoveel mensen buiten als binnen. Buiten had Ribca een prima overkapping gemaakt, met bar en met verwarming! Onder het genot van een biertje kon je daar ook van ons optreden genieten.

Wat we erg leuk vinden aan Zuidlaren, is dat we steeds meer mensen gaan herkennen en een aantal ook bij naam kennen. De hockeydames waren er weer, het stel uit Brabant, de man met de lange lokken, een koppel dat ik nog ken van recreatiewerk en natuurlijk een paar vrienden die niet mogen missen!

Samen werd het een prachtig feest. De kroeg was vol en nog eens vol. Het bier vloeide rijkelijk en vloog soms zelfs door de zaal. Je mocht deze avond ook verzoeknummers indienen. Daar werd niet heel erg veel gebruik van gemaakt, maar zorgde toch nog voor een traan bij een solo van Michiel en een snik bij het schitterende Angels. Maar we hebben toch maar vooral ons repertoire met onze nieuwe nummers gespeeld. En we mochten maar niet stoppen. Na twee rondes toegiften hebben we er toch een punt achter kunnen zetten.

En… mooi om te merken dat er weer een traditie toegevoegd wordt aan onze band. Net als plaatsen als Siddeburen, Deurne, Elst, Emmeloord, Assen hebben we nu ook een vaste band met Zuidlaren opgebouwd. De Vliegh en Hollands Verdriet horen nu toch wel echt bij elkaar. Geen twijfel dus bij Ribca, die na ons optreden ons alvast voor volgend jaar uitnodigde. Dus De Vliegh: tot 2013!

 

Lees ook