“Oudste smartlappenband van Nederland, uit Groningen. Gegarandeerd feest!
De band zingt de Nederlandstalige topnummers, vaak met een knipoog.”

Pers

Hollands Verdriet is de oudste smartlappenband van Nederland. En kent u een smartlappenband buiten Nederland? Dus de kans is zeer groot dat het zelfs de oudste smartlappenband van de wereld is! Hét motto van de band is “gedeelde smart is dubbel plezier”.

De band speelt sinds 1990 op allerlei podia in Nederland. Werkelijk van Maastricht tot aan Delfzijl. Maar ook buiten Nederland is de band actief geweest, met optredens in Amerika, Oman, Syrië en Nigeria. De band geniet van ieder optreden van de lol die ze samen hebben. Dat straalt uit op het publiek in de zaal en is ook één van de redenen waarom de band vaak terug gevraagd wordt. Bij elkaar opgeteld is er dan ook meer dan 100 jaar podiumervaring! Deze mannen weten dus wat er nodig is om een zaal mee te krijgen. En of het nu een kroeg is of een grote feesttent, ze maken feest! De band speelt eigenlijk alleen maar de bekendere Nederlandstalige nummers, die zorgen voor een feest van herkenning. En daarmee wordt het feest! Meezingen! De handen de lucht in!

Hollands Verdriet bestaat uit: Ger Wierenga (zang, gitaar), Michiel Kahmann (toetsen, zang), Arko Kok (bas, zang), Marcel Wierenga (gitaar, zang), Tjarri Kok (drums). De vaste geluidsman is Rein de Vries.

 

Noot voor de redactie: wilt u meer informatie over Hollands Verdriet? Neem dan contact op via info@hollandsverdriet.nl of bel met Arko: 06-29082929. Wij stellen het op prijs als u één van onderstaande foto’s wilt gebruiken bij uw bericht.